News

Intelligent Gegevensbeheer

De toekomst van het databeheer wordt spannend en heel erg... intelligent. Dit is het moment waarop de IT-wereld zich opnieuw buigt over big data analytics met Artificiële Intelligentie (AI), en dat is nog maar het begin.

Volgens het CIO-agendaonderzoek van Gartner voor 2019 heeft 14% van de wereldwijde CIO's al AI ingezet en zal 48% dat in 2020 doen. Meer organisaties maken gebruik van artificiële intelligentie, maar terwijl de invoering ervan toeneemt, stellen sommige ondernemingen nog steeds de zakelijke impact en de voordelen in vraag, beweert Gartner.

Wat betekent een AI voor databeheer eigenlijk? Wat doet het en waarom heeft uw bedrijf het nodig? Om die vraag te beantwoorden, moeten we terugblikken op het verleden.

In de afgelopen twee decennia zijn de kosten voor de opslag van gegevens aanzienlijk veranderd en als gevolg daarvan is ook de opgeslagen gegevensinhoud verschoven; van zorgvuldig geselecteerde informatie die een back-up nodig heeft die lokaal tegen hogere kosten is opgeslagen, naar zeer betaalbare opslagalternatieven die het mogelijk maken om altijd een back-up te maken van alle soorten gegevens en deze gemakkelijk toegankelijk te maken, gegarandeerd door cloud-technologieën.

De laatste tijd is er echter weer eens iets veranderd. De kosten voor back-up en noodherstel nemen toe. Dit wordt ingegeven door het simpele feit dat we voortdurend alles ondersteunen. Met andere woorden, het zijn niet de kosten van schijven of een cloud die de prijs van de opslag hebben verhoogd, het is de hoeveelheid gegevens die we bewaren.

Hoe kunnen we, nu al die gegevens zijn opgeslagen, onderscheid maken tussen wat we willen bewaren en waar dit gebeurt? Wordt het op locatie bewaard, of in een cloud, of misschien in één van de datacentra? Hoe filteren en prioriteren we de informatie die essentieel is om ons bedrijf soepel en tegen de laagst mogelijke kosten te laten draaien?

Hier wordt het echt interessant - Artificiële Intelligentie (AI) voor gegevensbeheer. De softwaremogelijkheden op dit gebied lijken eindeloos en van onschatbare waarde te zijn als het gaat om het organiseren en het kostenefficiënt houden van uw bedrijf. "Het idee is om de juiste gegevens op de juiste schijf (of in een cloud) op het juiste moment te bewaren", zegt Jason Daly, Software Defined Storage Business Development Manager voor Exertis Hammer.

Met de juiste AI-software kunnen bedrijven hun gegevensbeheerbudget eenvoudig controleren door een zicht te hebben op de manier waarop de gegevens over de opslaglagen zijn verdeeld. Het liefst wil uw bedrijf de beladen gegevens gemakkelijk beschikbaar houden in een snellere opslag en de minder beladen gegevens ergens goedkoper opslaan, zoals bijvoorbeeld in een cloud.

Software kan op zoveel verschillende manieren worden geprogrammeerd dat het u helpt om uw meest cruciale gegevens te onderscheiden van de secundaire informatie. Zoekregels kunnen worden toegepast door gebruik te maken van de metadata-eigenschappen, zoals de laatste keer dat de gegevens werden opgevraagd, gewijzigd, gecreëerd, door wie, hoe groot de gegevens zijn, waar ze zijn opgeslagen, het type compressie, enz. Het instellen van de zoekcriteria, het opslaan ervan en het live of periodiek laten uitvoeren ervan, bespaart uw bedrijfstijd en houdt uw gegevens georganiseerd, maar het belangrijkste is dat het u toelaat om prioriteit te geven aan de bescherming van de gegevens.

Intelligent gegevensbeheer stelt u ook in staat om de opgeslagen informatie te controleren op onnodige duplicatie, waardoor waardevolle ruimte wordt bespaard en u meer controle krijgt over uw budget.

De mogelijkheden om AI samen te voegen met gegevensbeheer zijn eindeloos. Ze helpen ondernemingen niet alleen met hun budgetplanning en leveren kostenbesparingen op, maar ze maken het ook mogelijk dat grotere niet-winstgevende organisaties hun uitgebreide gegevens beheren voor een effectief gebruik van de opslag.

AI en gegevensbeheer kunnen een doorslaggevende rol spelen in verschillende verticale markten, variërend van medisch onderzoek, autonome auto-ontwikkeling, media en entertainment tot gaming, om er maar een paar te noemen.

IT-managers, die werken voor onderzoekscentra of ziekenhuizen, kunnen met behulp van intelligente software projecten creëren waarin de resultaten van medisch onderzoek veilig en beschermd worden opgeslagen. De software wordt geprogrammeerd om te herkennen dat de opgeslagen gegevens belangrijk zijn (omdat onderzoek niet kan worden herhaald) en wordt voor de veiligheid op verschillende locaties bewaard, zoals een cloud, een lokale schijf, een datacentrum of een herstellocatie. In geval van nood kunnen de IT-managers zo in een mum van tijd het incidentele verlies van de waardevolle gegevens terugvinden.

In de automobielindustrie heeft Artificiële Intelligentie (AI) vele toepassingen; het bestuurt niet alleen autonome voertuigen, maar helpt ze ook bij de bouw ervan - robots sturen optimalisatie, het herdenken van processen en productie van innovatieve nieuwe manieren. AI-software kan worden geprogrammeerd om het gedrag van de chauffeur te detecteren, om het voorspellende onderhoud van het voertuig te controleren of zelfs om te assisteren bij autoverzekeringen.  Om al het bovenstaande en nog veel meer acties uit te voeren, is gegevensbeheer een cruciaal onderdeel van de AI-toepassing. De gegevens moeten niet alleen gemakkelijk toegankelijk en goed georganiseerd zijn, ze moeten ook altijd veilig worden opgeslagen en beschermd. De invoering van een software voor gegevensbeheer maakt het mogelijk om de gegevensopslag, de doorstroming en de veiligheid ervan op belangrijke wijze te bewaken.

Exertis Hammer leveranciers, StrongBox Data Solution en InfiniteIO, zijn marktleiders op het gebied van Artificiële Intelligentie voor gegevensbeheer. Het product van StrongBox, StrongLink, voorziet uw bedrijf van autonoom gegevensbeheer waarbij alle belangrijke informatie altijd veilig en beschermd wordt opgeslagen. StrongBox is gekozen als gegevensbeheertool in 's werelds grootste ondernemingen in 17 sectoren.

InfiniteIO, aangedreven door 's werelds snelste metadata-engine, levert de laagst mogelijke latentie om applicaties sneller te laten draaien, ontwikkelingscycli te verkorten en de gegevensproductiviteit te verhogen.

Als u meer wilt weten over het intelligent gegevensbeheer en hoe dit uw bedrijf ten goede kan komen, neem dan contact op met uw Exertis Hammer accountmanager.

 

Source: Hammer
Published Date: 31/01/2020

Back to News